Süzme Narenciye Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Narenciye Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Narenciye Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal

Süzme Narenciye Balı 850 gr

İndirim Oranı : %35 İndirim
Fiyat : ₺609,90(KDV Dahil)
İndirimli : ₺395,00(KDV Dahil)
:

 

Narenciye familyasının değerleri ürünleri limon, portakal, mandalina ve greyfurt ferah tatlarının yanı sıra mis gibi kokularıyla Akdeniz ikliminde hayat bulmaktadır ve çiçeklenme dönemlerinde altın gibi parlayarak Sadık Tarım Süzme Narenciye Balı elde etmeleri için arılara kendilerini sunarlar. Arıcılarımız tarafından mevsiminde özenle yerleştirilen kovanlarımıza dünyanın en çalışkan canlısı olan bal arıları çiçeklenme dönemlerini verimli bir şekilde değerlendirerek Narenciye Balını mutfaklarınıza sunmaktadırlar.

Sadık Tarım Süzme Narenciye Balı Nisan ve Mayıs aylarında çiçek açan Narenciye ağaçlarından üç haftalık zaman diliminde üretilir aynı dönemde toplanır. Arıların narenciye ağaçlarından topladıkları nektarlarla elde ettikleri C vitamini deposu olan narenciye balı kendine has yumuşacık dokusuyla damağınızda eşsiz bir tat bırakmaktadır. Kendine özgü açık sarı rengi ve kokusu ile yedikçe doyulamayan bir lezzete dönüşmektedir.

GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN NARENCİYE BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR. Süzme Narenciye Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir.

Sadık Tarım Süzme Narenciye Balının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kronik hastalıklara karşı riski azalttığı uzmanlar tarafından söylenmektedir. Mineral bakımından oldukça zengin olan Narenciye Balı çinko, magnezyum, kalsiyumu gibi mineralleri bünyesinde barındırmaktadır. Düşük glisemik indeksi ile vücudun tatlı ihtiyacını karşılarken aynı zamanda güvenli bir tüketim sağlamaktadır. Narenciye Balının bilinen bir diğer faydası sinirlerin yatıştırılmasında sakinleştirici bir etkisi bulunduğudur.


Sadık Tarım Süzme Narenciye  Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz. Narenciye balı yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için kullanılmaktadır. Bitki çaylarında, sabahları limonla bir bal şerbeti hazırlayarak, meyve salatalarında ve saf yoğurt ile birlikte tüketilebilmektedir. Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.


Sadık Tarım Süzme Narenciye  Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.