Süzme Hayıt Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Hayıt Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Hayıt Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Hayıt Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal

Süzme Hayıt Balı 850 gr

İndirim Oranı : %35 İndirim
Fiyat : ₺609,90(KDV Dahil)
İndirimli : ₺395,00(KDV Dahil)

 

:

Yaz ayları sonunda beyaz ve mor renkleriyle doğaya renk katan hayıt çiçekleri içeriğindeki baharatlı tadı ile arılarında dikkatlerini çekmektedir.  Yaprakları, parmakları açık bir ele benzediğinden halk arasında ‘Beş Parmak Otu’ da denen hayıt Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açar. Mor ve Beyaz çiçekleri her dalda beşer filiz etrafında kümelenmiştir. 

Sadık Tarım Süzme Hayıt Balı arıcılarımızın hayıt çiçeği mevsiminde doğaya bıraktıkları kovanlar sayesinde hayıt çiçekleri ile buluşan arılar topladıkları nektar ve polenleri kendi enzimleri ile buluşturarak kovanlara taşımaktadırlar. Bu sayede ilk hasat edildiğinde gayet berrak ve çok hafif kırmızıya çalan, zaman geçtikçe koyu bir renk alan Sadık Tarım Hayıt Balı meydana gelir.  Isıl işlem görmediği için vitaminlerini, enzimlerini ve polen içeriğinden bir şey kaybetmemiştir.


GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN HAYIT BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR.
Süzme Hayıt Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir. Hayıt Balı diğer ballara göre daha geç kristalize olan bir baldır.

Sadık Tarım Süzme Hayıt Balının birçok faydası bulunmaktadır. Hayıt Balının yüksek ateş ve baş ağrısına iyi geldiği bilinmektedir. Kansızlık başta olmak üzere birçok kadın hastalığına şifalı olduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Anne sütünü arttırmada önemli rol oynar ve emziren annelerin sütünü arttırması için tavsiye edilir. Regl ağrılarına ve düzenli tüketildiği zaman kadınların menopoz dönemi şikayetlerine de iyi geldiği halk arasında söylenmektedir.  Hayıt Balı Karaciğerlerin temizlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Hayıt Balımız Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında analizlere tabi tutulmuş ve tüm analiz sonuçları siz değerli müşterilerimizle gururla paylaşılmaktadır.
Yapılan test sonuçlarındaki bazı değerleri incelediğimizde balda bulunan Prolin Değeri  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az 300mg/kg olması gerekirken  Sadık Tarım Süzme Hayıt Balında bu değer 637.60 mg/kg’dır. Prolin değerinin yüksek olması arıların balı yaparken doğadan nektar alıp almadığının ve aldığı nektar oranın bir göstergesi olarak açıklanmaktadır. Prolin miktarı balda kalite kriteridir. Hayıt Balının olgunlaştırılması sırasında arıların midelerinden salgılayarak oluşturduğu ve  Sadık Tarım Süzme Hayıt Balımıza
aktardığı enzimlerden bir diğeri olan Diastez  değeri ise Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az ‘8’ olması gerekirken bu değer ürünümüzde ’13.00’ olarak görüntülenmektedir  Diastez değeri üretilen ürüne ışıl işlem uygulanmadığının ve doğal olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilen bir araştırma sonucu ortaya çıkmaktadır. Yapılan test sonuçlarında oldukça önemli olan bir diğer analiz ise Nem Değeri testleridir. Nem değeri testi sonucunda balın içindeki su miktarı ortaya çıkmaktadır. Bu değer balın olgunluğu ve raf ömrünün belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre bu değerin en fazla %20 olması gerekirken Sadık Tarım Süzme Hayıt Balımızda %17.47 olarak ortaya çıkmaktadır. Bu değerin %20’den fazla olması balın erken hasat edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bir diğer kriter ise Sadık Tarım Hayıt Balında Sakkaroz olmamalıdır. Arılarımız topladığı nektarların tamamını inversiyona uğratarak tüm sakkarozu Frutoz ve Glukoz olarak parçalamaktadır. Orijinal Hayıt Ballarında Sakkaroz bulunmamaktadır.

 

Sadık Tarım Süzme Hayıt Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz. Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Kendi yemediğimizi başkalarına da yedirmeyiz mottosuyla hareket ettiğimizden dolayı tüm analiz sonuçlarımız şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Hayıt Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.

 

kg
850 gr
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.