Süzme Çiçek Balı 500 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Çiçek Balı 500 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Çiçek Balı 500 gr zeytinyağı, çicek balı, bal

Süzme Çiçek Balı 500 gr

İndirim Oranı : %46 İndirim
Fiyat : ₺457,90(KDV Dahil)
İndirimli : ₺249,00(KDV Dahil)
:

Sadık Tarım olarak baharın gelişiyle renk renk açan çiçeklere uzman ekipten oluşan arıcılarımız bal yapımına elverişli mevsim ve bitki örtüsünün de olduğu en güzel yaylalara kovanlarımızı dönemsel olarak taşımaktadırlar. Bu yüzden arıların çevreden topladıkları bitki nektarlarının türüne bağlı olarak tadı ve aroması değişmektedir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balı arıların çiçeklerin salgıladığı ve balın ana kaynağı olan nektarı toplayıp bal midelerinde saklamasıyla serüvenine başlamaktadır. Bu aşama sonrasında peteklere bırakılan bu nektarları işçi arılar tekrar içerler ve kovanlara bırakırlar. Kendi bünyelerinde enzimlerle karıştırarak besin içeriği yüksek, tatlı ve doğal bir gıda maddesi ortaya çıkan içeriğinde yüksek mineraller ve vitaminler barındıran Sadık Tarım Süzme Çiçek Balı ortaya çıkar.

GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN ÇİÇEK BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR.
Süzme Çiçek Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği antioksidan bileşikler nedeniyle yaşlanma karşıtı bir özelliği bulunmaktadır.  Bakteri oluşumu ve yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bir tatlı kaşığı Süzme Çiçek Balını bir bardak suyla bir miktarını karıştırıp içtiğinizde bağırsaklarda biriken toksikleri ve damar tıkanıklıklarını engellediği uzmanlar tarafından söylenmektedir. İçerdiği antibiyotik özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici bir yapıya sahiptir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımız Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında analizlere tabi tutulmuş ve tüm analiz sonuçları siz değerli müşterilerimizle gururla paylaşılmaktadır.
Yapılan test sonuçlarındaki bazı değerleri incelediğimizde balda bulunan Prolin Değeri  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az 300mg/kg olması gerekirken  Sadık Tarım Süzme Çiçek Balında bu değer 604.80mg/kg’dır. Prolin değerinin yüksek olması arıların balı yaparken doğadan nektar alıp almadığının ve aldığı nektar oranın bir göstergesi olarak açıklanmaktadır. Çiçek Balının olgunlaştırılması sırasında arıların midelerinden salgılayarak oluşturduğu ve  Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımıza aktardığı enzimlerden bir diğeri olan Diastez  değeri ise Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az ‘8’ olması gerekirken bu değer ürünümüzde ’14.80’ olarak görüntülenmektedir. Diastez değeri üretilen ürüne ışıl işlem uygulanmadığının ve doğal olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilen bir araştırma sonucu ortaya çıkmaktadır. Yapılan test sonuçlarında oldukça önemli olan bir diğer analiz ise Nem Değeri testleridir. Nem değeri testi sonucunda balın içindeki su miktarı ortaya çıkmaktadır. Bu değer balın olgunluğu ve raf ömrünün belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre bu değerin en fazla %20 olması gerekirken Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımızda %15.40 olarak ortaya çıkmaktadır. Bu değerin %20’den fazla olması balın erken hasat edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.  Bir diğer kriter ise Sadık Tarım Çiçek Balında Sakkaroz olmamalıdır. Arılarımız topladığı nektarların tamamını inversiyona uğratarak tüm sakkarozu Frutoz ve Glukoz olarak parçalamaktadır. Orijinal Çiçek Ballarında Sakkaroz bulunmamaktadır.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz.
Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Kendi yemediğimizi başkalarına da yedirmeyiz mottosuyla hareket ettiğimizden dolayı tüm analiz sonuçlarımız şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.

 

kg
500 gr
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.